semmi komoly

filmkritikák, miegymás

filmkritikák, miegymás

érdekes dolgok az internetről #8

2023. április 07. - miaulait

1. Süni a ködben - különleges szovjet rajzfilm

Ez az 1975-ben készült rajzfilm Hayao MIyazaki egyik kedvence, és ha nagyon bele akarjuk látni, van is valami benne, amiből talán az ő filmjei is merítettek. Mindössze kilenc perc, de ezalatt úgy behúz a ködös, borókaillatú táj, amiben a süni mendegél a barátjához, hogy a film végeztével legszívesebben én is kiülnék az erdő szélére teát inni és csillagokat számolni a legjobb barátommal. 

2. Óriási szélcsengő

Etienne Kahenbrühl kortárs művész kinetikus hangműtárgyakat készít, például ezt a hatalmas szécsengőt. Az alkotásainak az érintése és a hang, amit az érintésre kiadnak adják a lényegét, szóval élőben valószínűleg sokkal hatásosabb, mint videón.

3. Európa uralkodóinak koronái egy infografikán

4. Døds - norvég extrém hasasugrás, nagyon magasról

Skandináviában évente redeznek egy versenyt, amit a tévé is közvetít. A lényege az, hogy minél magasabbról, minél nagyobb hasast ugorjon az ember. A norvég név halált jelent...

 5. Ron Padgett - How to Be Perfect

Itt jobban olvasható ez a nagyon egyszerű, szinte nem is vers, amit az a kortárs amerikai költő írt, aki pl. a Peterson című Jim Jarmusch filmhez is írt verseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztcsakmagamnak.blog.hu/api/trackback/id/tr8018097192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása