semmi komoly

filmkritikák, miegymás

filmkritikák, miegymás

érdekes dolgok az internetről 6.

2021. április 18. - miaulait

1. Onfim naplója

Onfim egy novgorodi kisfiú, aki a 13. században élt és tipikus kisfiú dolgokat csinált: leckét írt és rajzolt. Mindezt azért tudjuk, mert nyírfakéregbe véste a jegyzeteit, amiket az időjárásnak köszönhetően tökéletes állapotban találtak meg 1951-ben.

 

2. Paloma Varga Weisz faragott fa szobrai

Erről a művészről nem a neten, hanem egy újságban olvastam, az édesapja egy nagyar karikaturista volt, aki Párizsba, majd egy német kisvárosba emigrált, ahol családot alapított. A lánya, Paloma fafaragást tanult és később a düsseldorfi művészeti akadémián szerzett képesítést. Ezeket a gyönyörű szobrokat valami furcsa aura hatja át, ami így képen keresztül is zavarba ejtő:

3. Csúszdázó krokodil

Ez a cuki videó egy marokkói állatkertben készült, ahol a krokodiloknak kialakítottak egy csúszdát - amint a mellékelt videó mutatja, nagy sikerrel.

4. Egy 1915-ös illusztráció "ezek a mai nők" témában

Van, ami örök: ezekszerint már a századelőn is sokan voltak, akik úgy érezték, a régmúltban szebbe, jobb és erényesebb volt minden - főleg a nők...

5. Cicabusz

Team Totoro and the Catbus - Videos | Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://eztcsakmagamnak.blog.hu/api/trackback/id/tr5816504834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása