semmi komoly

filmkritikák, miegymás

filmkritikák, miegymás

A menü - remek szatíra a sztárséf-kultuszról

2023. január 05. - miaulait

A 2023-as évet olyan moziélménnyel kezdtük, ami magasra tette a lécet: az A menü egy szórakoztató thriller-vígjáték, ami high-end étteremben játszódik és felvonultatja a gourmet társadalom legkínosabb szereplőit.

 A Konyhafőnök tizensokadik évadánál járunk, mindenki megismerte a szuvidálás fogalmát és sokan vettek maguknak kuttert vagy kezdtek el otthon fermentálni. Menő lett egy kicsit igényesebben hozzáálni az étkezéshez, ami önmagában jó dolog, de a gasztroforradalomnak vannak vadhajtásai is. Ez a film ezekkel foglalkozik, különösen az önjelölt gourmet-val, aki talán túl sok főzős realityt nézett.

Különösen vicces például Nicholas Hoult karaktere, az igazi stréber, aki betéve tudja az összes sztárséf összes trükkjét, de főzni nem tud, és a bennfenteskedésével másoknak is elrontja az élményt. Az asztaltársaságok között találjuk a hihetetlen blődségekkel magabiztosan dobálózó étteremkritikust is, akit a legkülönlegesebb menü sem nyűgöz le; a kiégett filmsztárt, aki a gasztrotrendre felkapaszkodva próbál releváns maradni; és persze vannak olyan szereplők is, akik csak azért fizetnek elképesztő összegeket, hogy a külvilágnak mutassák, mennyire menők. Mi pedig, a szadista (és minden jel szerint szektavezér) sztárséfnek hála az ő balszerencséjükön szórakozhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztcsakmagamnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1818019348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása